Tlhokahalo ea Oli e Tla theoha ho Bontša Kholo ea Moruo oa Lefatše e ea Butle

litaba1

Sheba Setšoantšo se Seholoanyane
Energy Aspects, k'hamphani ea boeletsi London, e re ho theoha ho hoholo ha litlhoko tsa oli ke sesupo se ka sehloohong sa hore kholo ea moruo oa lefatše e ea fokotseha.GDP e ncha e hatisitsoeng ke Europe le Japane le eona e paka seo.

Bakeng sa litlhoko tse fokolang tsa lihloekisi tsa oli tsa Europe le Asia le likotsi tse theohang tsa lipolotiki tse utluoang ke 'maraka, joalo ka maemo a theko ea oli ea lefats'e, theko ea oli ea Brent e theohile ka 12% ha e bapisoa le boemo bo phahameng ka ho fetisisa bohareng ba Phuptjane.Energy Aspects e bonts'a hore e ntse e le hole le ho susumetsa litlhoko tse ngata tsa bakhanni le bareki ba bang le hoja theko ea oli ea Brent e fokotsehile ho lidolara tse 101 ka barrel, theko e tlaase ka ho fetisisa likhoeling tsa 14.

Energy Aspects e bolela hore bofokoli bohle ba theko ea oli lefatšeng ka bophara bo bontša hore litlhoko ha li e-so hlaphoheloe.Kahoo ho belaelloa hore na moruo oa lefats'e le 'maraka oa setoko o tla theoha ka tšohanyetso ho elella bofelong ba selemo sena.
Contango e bolela hore barekisi ba reka ka likhokahano tsa nako e khuts'oane ka theko e tlase ka lebaka la phepelo e lekaneng ea oli.

Ka Mantaha, OQD ho DME le eona e bile le contango.Oli ea Brent ke sesupo sa tloaelo 'marakeng oa oli oa Europe.Contango ho OQD e hlakisa hore phepelo ea oli 'marakeng oa Asia e lekane.

Leha ho le joalo, kamano pakeng tsa kholo ea moruo oa lefats'e le theko ea oli e hloka ho tsepamisoa.Mathata a lipolotiki a sokelang tlhahiso ea oli Iraq, Russia le linaheng tse ling tse hlahisang oli e ka khothaletsa theko ea oli hore e nyolohe hape.Tlhokahalo ea oli hangata e theoha ha litlhōlisano tsa oli li ntse li lokisa nako ea selemo qetellong ea lehlabula le mathoasong a hoetla.Bakeng sa seo, phello ea kholo ea moruo oa lefats'e e ke ke ea bontšoa ka theko ea oli hang-hang.

Empa Energy Aspects e boletse hore litlhoko tsa peterole, diesel le oli e meng ea sehlahisoa e kanna ea fetoha index ea bohlokoa ea kholo ea moruo.Ho ntse ho sa hlake hore tšekamelo ea 'maraka oa oli e bolela hore moruo oa lefats'e o theoha haholo ha o ntse o ka bolela esale pele maemo a mang a moruo oa lefats'e a e-so ka a bonahatsoa.


Nako ea poso: Feb-25-2022